Om tango te dansen, moet je omarmen.

“Om tango te dansen, moet je omarmen.” Om tango te dansen, moet je omarmen. Je moet omarmen. Een echte omhelzing, met je armen, handen, borst en hart. Een omhelzing met gevoel en emotie. Ik zie veel dansers lichtjes omarmen of uit naar een kant. Ze maken excuses over de asymmetrie van de omhelzing, of hoe het hun beweging belemmert of hoe zwaar het is, etc. etc. De omhelzing is de “kaart die we aan bod” als het gaat om tango. U werkt met het niet tegen. Je bevindt je in, je verliest jezelf in het. Het bevrijdt je net zo veel als het u “hindert”. Om echt te omarmen iemand is ‘Para bailar tango se tiene que abrazar. ” Om tango te dansen, moet je omarmen. Je moet omarmen. Een echte omhelzing, met je armen, handen, borst en hart. Een omhelzing met gevoel en emotie. Ik zie veel dansers omarmen licht, of uit naar een kant. Ze maken excuses over de asymmetrie van de omhelzing, of hoe het belemmert hun beweging, of hoe het is te zwaar, etc. etc. De omhelzing is de “kaart die we aan bod” als het gaat om tango. U werkt met het niet tegen. Je bevindt je in, je verliest jezelf in het. Het bevrijdt je net zo veel als het u “hindert”. Om echt iemand te omarmen is vergelijkbaar met hen lief te hebben, en net zoals je iemand niet “halve liefde” kunt geven, kun je niet iemand die “halve omhelzing” geven.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s